top of page
Поиск
  • Фото автораmilcultprostir

Must read📚


Спираючись на аналіз авторів книжкової мережі Goodreads, які створили рейтинг найкращих книг ХХ століття. Ми проаналізували коментарі та відгуки користувачів, серед яких не лише любителі книжок, але й публіцисти, письменники та критики. Тож в цьому списку кожен зможе знайти цікаву книжку для себе та порекомендувати щось із нього своєму другові.

 

📚Пиши, скорочуй

👤 Максим Ільяхов, Людмила Саричева

📍 Мова російська


Слідуючи рекомендаціям в книзі, ви навчитеся писати зрозуміло, захоплювати читачів і домагатися довіри. Це обов'язкова книга для копірайтерів, авторів, редакторів, дизайнерів, програмістів, менеджерів, підприємців, керівників, службовців і всіх, хто використовує текст в роботі.


 

📚 Від нікчеми до надлюдини

Ігор Кузьма 📚


📖 Наш стан на цей час можна схарактеризувати як «нікчемність». Чи можете ви сказати, що володієте собою? Контролюєте свої думки, емоції, вчинки? Чи вмієте планувати своє майбутнє і здійснювати свої плани та мрії? З цієї книги ви дізнаєтеся, як простими методами домогтися дивовижних результатів по зміні своїх звичок і стати Людиною з великої літери.

Ця книга не є спеціалізованим керівництвом в різних сферах діяльності. Це скоріше потужний багатофункціональний мотиватор в умовах дефіциту часу і безперервного потоку інформації.

Ігор Кузьма є автором ряду робіт і художніх творів по особистісному саморозвитку і психологічній адаптації, здоровому способу життя. Працює в галузі медицини й спорту.

 

📚 Самогубство

Еміль Дюркгайм 📚


📖 Праця відомого французького вченого, одного із засновників соціології, присвячена з'ясуванню причин самогубства як соціального явища. На підставі багатого статистичною матеріалу автор виділяє різноманітні чинники — соціальні, психологічні та інші,-— що викликають суїцидну поведінку, виявляє їх вагу в загальній кількості самогубств у різних країнах та в різних етнічних групах. Книга цінна не лише своїми висновками, а й методикою соціологічного аналізу, що став взірцевим.

 

📚 Ілюзія Бога

Річард Докінз 📚


📖 Річард Докінз спонукає читача неупереджено поглянути на сенс релігії, не нав’язуючи власної думки, а заохочуючи до самостійних роздумів і висновків. Автор розглядає особливості так званої «ейнштейнівської релігії», за якою Бог — це метафора на позначення загадковості Всесвіту, критикує «гіпотезу про Бога», осмислює, чи дійсно релігія є регулятором моральності, розкриває значення еволюції та природного добору. Кожну свою тезу науковець підкріплює цікавими історичними фактами та посиланнями на перевірені джерела.

 

📚 Реальність мас-медіа

Ніклас Луман 📚


📖 Німецький філософ, соціолог та юрист Ніклас Луман (1927-1998) вважається одним з найвпливовіших дослідників мас-медіа нашої доби. Він був тим мислителем, який чи не найсильніше вплинув на сучасне розуміння взаємозв’язку суспільства; політики, культури та медіа.


Книга «Реальність мас-медіа» вперше вийшла 1996 року в Німеччині і стала бестселером, витримавши кілька перевидань. Ця праця є фундаментальним твором і розглядає мас-медіа та медіа-суспільство з досить несподіваної точки зору: розробленого самим Н. Луманом системного підходу. Найбільш відома цитата з цієї книги, яка розкриває сутність медіа-суспільства, звучить так: «Те, що ми знаємо про наше суспільство, і навіть про світ, в якому ми живемо, ми знаємо з мас-медіа».


 

📚 Почни з Чому

Саймон Сінек 📚


📖 Чому одні люди прогресивніші, впливовіші та успішніші, ніж інші? Чому інновативні підприємства здобувають любов численних клієнтів? Найвпливовіші світові лідери, стверджує Саймон Сінек, думають, діють і спілкуються подібно — і це цілковита протилежність тому, як це роблять усі решта. Такі діячі, як Мартін Лютер Кінґ-молодший, Стів Джобс, брати Райти, можливо, не дуже схожі, але усі вони починали з Чому.

Ця книжка — про природну модель мислення, дії та спілкування, завдяки якій лідер надихає тих, хто поряд. Кожен здатен цьому навчитися. Трохи дисципліни — і будь-який працівник (чи навіть підприємство!) зможе стати джерелом натхнення для інших, вести за собою, просувати ідеї та бачення у своєму середовищі та поза його межі. Книга написана на основі біографій реальних людей та історій розвитку компаній, які реалізували цю модель. Усі вони починали з ЧОМУ.

 

📚 Наодинці з собою

Марк Аврелій 📚


📖 Записки з мандрівки до самого себе. Посідаючи владу над величезною державою, римський імператор Марк Аврелій Антонін наполегливо шукає себе як простого громадянина Всесвіту. Спромогою в цьому — філософія, зокрема вчення стоїків: з одного боку — послідовно матеріалістичне, з іншого — одне з найодухотвореніших у європейській інтелектуальній історії.

Для тих, хто в пошуку.

 
Сподіваємося нам вдалося порадувати Вас добіркою цікавих книг на різні тематики, які не тільки надихнуть, але і допоможуть отримати безцінний досвід, пояснити безліч цікавих фактів та відкрити для себе щось нове.

 




9 просмотров0 комментариев
bottom of page