top of page
Поиск
  • Фото автораmilcultprostir

🐺Сили спеціальних операцій💪


Сили спеціальних операцій 一 наймолодша та найсучасніша складова Збройних Сил України. Це військова еліта держави!

КРЕДО 一 перевага якості над кількістю

Уже майже чотири роки як у складі Збройних сил України діють Сили спеціальних операцій (ССО). На їхній емблемі – вовк. Це наймолодша складова ЗСУ, яка має своїми завданнями боротьбу з тероризмом і піратством, заходи правового режиму воєнного і надзвичайного стану, проведення інформаційно-психологічних операцій, міжнародне військове співробітництво, безпека морського судноплавства України ​та інше.


Емблемою ССпО є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом, яке накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору. У центрі нижньої частини вінка вміщено двозуб – княжий знак Святослава Хороброго срібного кольору. Під нижньою частиною вінка півколом розміщено стрічку золотого кольору з написом чорними літерами девізу Святослава Хороброго «ІДУ НА ВИ».


«ІДУ НА ВИ».


Прапор Сил спеціальних операцій Збройних Сил України










У центрі прапору двозуб – княжий знак Святослава Хороброго.










5 січня 2016 року Міністр оборони призначив командувачем Управління Сил спеціальних операцій (ССО) генерал-майора Ігоря Луньова, який раніше був першим заступником командувача Високомобільних десантних військ. Чинний начальник Управління спеціальних операцій Генштабу Сергій Кривонос призначений першим заступником командувача ССО


Командувач Сил спеціальних операцій (ССО) генерал-майор Ігор Луньов

Концепція ССО – є нашою «дорожньою картою» до 2025 року. Вона затверджена наказом міністра оборони України, а створювалася у взаємодії із міжнародними партнерами – радниками, експертами, інструкторами країн НАТО.

«Універсальні» бійці повинні виконувати завдання у будь-яких умовах.

На сьогодні нормативно-правовим підґрунтям існування є закон про Сили спеціальних операцій, який набув чинності в липні 2016 року. Цьому передувало півтора роки роботи. Документ визначає правовий статус та застосування Сил спеціальних операцій самостійно або у взаємодії з іншими видами Збройних Сил України.

Існує положення про ССО, затверджене указом президента, в якому розписаний весь функціонал, підкріплюється відповідним наказом начальника Генерального штабу.

За структурою армії, структурою Сил спеціальних операцій і взагалі ментальністю близькими є Польща, країни Балтії. До речі, в навчаннях у Литві брав участь підрозділ ССО, який упродовж трьох років проходив підготовку за стандартами НАТО і відповідно отримав сертифікат..

Найвищі стандарти, звісно, показують Сполучені Штати, але потрібно розуміти їхній рівень матеріально-технічного забезпечення.Підрозділи ССО беруть участь у навчаннях «Флейбінг Сворд», що тривають у Литві і «Троян Футпрінт» у Румунії.


⚡ССО - це своєрідний симбіоз різних військових підрозділів та спеціальних служб, які гарантовано дають успішний результат. Це комплекс особливих заходів з залученням всіх видів розвідки та проведенням інформаційно-психологічних операцій задля досягнення єдиної мети-знищення ворога держави. Обивателі помилково вважають, що армійський спецназ це і є ССО. Але це зовсім не так.


З метою відзначення бойових заслуг особового складу Сил спеціальних операцій під час проведення спеціальних дій, ведення спеціальної розвідки в тилу противника, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України ввів у дію відзнаку Командувача Сил спеціальних операцій («Іду на Ви»).

Відзнака I ступеня (Вожак) — за особисте успішне виконання бойових завдань в тилу противника та безпосередню участь у знищені живої сили та техніки противника. Відзнака II ступеня (Вовкулака) — за безпосередню участь в проведенні спеціальних дій та ведення спеціальної розвідки. Відзнака III ступеня (Вовк) — за високі показники у службі, виявлену ініціативність та мужність під час виконання службових (бойових) завдань, особистий внесок в успіх спеціальних операцій Збройних Сил України. Відзнака IV ступеня — нагороджуються військовослужбовці Сил спеціальних операцій які успішно закінчили кваліфікаційний курс (Q-COURSE).


Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук

Першою відзнакою командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України «Іду на Ви» (Вожак) був нагороджений легендарний спецпризначенець, Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. Бойовий генерал, справжнім покликанням якого є війська спецпризначення. Для усього особового складу Сил спеціальних операцій Збройних Сил України є зразком виконання обов'язку щодо захисту Батьківщини. Спецпризначенець Збройних Сил України № 1.

 


Сьогодні в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Його запроваджено для сприяння подальшому розвитку національних військових традицій, військово-патріотичного виховання молоді та її готовності до захисту Батьківщини



Відповідно до указу Президента України від 26 липня 2016 року.





3 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Must read📚

bottom of page